halotherapie / astma-bronchitis

ASTMA

Zoutkamer Kampen Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen, die samengaat met een verhoogde prikkelbaarheid en vernauwing van de luchtwegen.

Als mensen prikkelende stoffen (allergenen) inademen ontstaan klachten als benauwdheid, hoesten en/of een piepende ademhaling. Andere mogelijke veroorzakers van een astma-aanval zijn: sommige medicijnen, koude lucht, infecties aan de luchtweg en/of lichamelijke inspanning.

Er zijn verschillende soorten astma, zoals allergisch astma, niet-allergisch astma, inspanningsastma en ernstig astma. Vaak heeft iemand meerdere vormen van astma tegelijk. Bij astma kunnen er periodes zijn dat u weinig last heeft, afgewisseld met periodes dat u juist veel klachten heeft. Bovendien beleeft iedereen astma anders. Als astma u bijvoorbeeld hindert in uw werk heeft dat veel invloed op uw leven. En dat is niet altijd gemakkelijk.

Welke klachten u heeft en hoe ernstig die zijn, hangt af van de soort astma die u heeft. Astma is onvoorspelbaar. Dat zorgt ervoor dat u het ene moment meer last heeft dan het andere.

BRONCHITIS

Zoutkamer Kampen Bronchitis ofwel acute bronchitis ontstaat vaak na een verkoudheid of griep als bacteriën of virussen in de bronchiën terecht komen en een ontsteking veroorzaken, en de slijmvliezen doen zwellen. Het lichaam probeert de oorzaak van de ontsteking op te ruimen. Daarbij ontstaat slijm.

Bij te veel slijm plakken de trilhaartjes aan elkaar en stagneert het natuurlijk proces van slijmafvoer. In dit opgehoopte slijm kunnen bacteriën en virussen zich eenvoudig vermenigvuldigen. Door het slijm en irritatie in de longen zult u vaak gaan hoesten. Echter om het risico op littekenvorming, die zich bij ontstekingsreacties voordoet in de longen te voorkomen, is het belangrijk om de afvoer van het overtollige slijm zo snel mogelijk op gang te brengen.

Zouttherapie helpt het lichaam om het zelfreinigende genezingsproces weer op gang te brengen en te bespoedigen. Door het inademen van het droge aerosolzout slinken de gezwollen slijmvliezen en verruimen de luchtwegen zich weer om zich van het overtollige slijm, met daarin afvalstoffen van ontstekingen of virussen, te ontdoen. Het ophoesten van slijm verbetert en de trilhaartjes hervatten het zelfreinigende proces van het lichaam.

Roken en luchtvervuilende stoffen zijn in de meeste gevallen oorzaak van bronchitis.

ZOUTTHERAPIE IS VITAMINE ZEE

Zouttherapie / Halotherapie is een natuurlijke behandelmethode waarbij medicinaal aerosolzout wordt ingeademd. Hiermee worden de symptomen van astma, zoals ontstekingen en ernstige vernauwingen van de luchtwegen, tegengegaan. Ook dood het medicinaal aerosolzout de aanwezige bacteriën en reinigt het de luchtwegen van overtollig slijm.

Zoutkamer Kampen is een complementair paramedische praktijk en is geen contactberoep.

Medicijngebruik, zoals ontstekingsremmers en luchtwegverwijders, kan vaak drastisch worden teruggebracht en zijn soms helemaal niet meer nodig. Een groot aantal astmapatiënten is na een behandeling van meerdere sessies in een Zoutkamer langdurig nagenoeg klachtenvrij.

ZOUTKAMER KAMPEN:

Zoutkamer Kampen

GRATIS PROEFSESSIE

Ervaar zelf de heilzame en rustgevende werking van halotherapie in een GRATIS proefsessie.

Neem hiervoor contact met ons op via:
• Telefoon 038 333 2727
• E-mail info@zoutkamer-kampen.nl

of klik hier voor ons contactformulier.
(ook voor overige informatie).

Bekijk ook eens onze videocommercial hiernaast.

Zoutkamer Kampen is aangesloten bij
Zoutkamers in Nederland

Tevens is Zoutkamer Kampen
aangesloten bij:
- Collectief Alternatieve Therapeuten
- Geschillen Alternatieve Therapeuten.ZOUTKAMER KAMPEN

Reigerweg 15
8263 BB Kampen
Tel. 038 333 2727

info@zoutkamer-kampen.nl
www.zoutkamer-kampen.nl

WhatsApp: 0630032263
(Alleen voor WhatsApp)

facebook twitter instagram


OPENINGSTIJDEN

MAANDAG :
DINSDAG :
WOENSDAG :
DONDERDAG :
VRIJDAG :
ZATERDAG :
ZONDAG :
GESLOTEN
09:00 - 20:00 uur*
12:00 - 20:00 uur*
09:00 - 20:00 uur*
12:00 - 18:00 uur*
09:00 - 11:00 uur*
GESLOTEN

* uitsluitend op afspraak

Laatste Update: 19-04-2024