halotherapie / cpld

ONZE ZOUTKAMER IS SPECIAAL VOOR CPLD-PATIËNTEN INGERICHT.

In samenspraak met de CPLD Vereniging heeft Zoutkamer Kampen, speciaal voor CPLD-patiënten haar Zoutkamer nagenoeg stralingsvrij gemaakt.

Dit betekent dat straling van GSM-zendmasten in de omgeving nog nauwelijks binnenkomt, dat het Wifi-signaal voor deze ruimte kan worden uitgeschakeld en dat de vuile stroom wordt geëlimineerd. Daarentegen wordt de Schumann resonantie – zeg maar ‘de natuurlijke frequentie van moeder aarde’ - energetisch geharmoniseerd en kan bij ons de verlichting naar wens op kleuren en intensiteit worden ingesteld.

Er zijn geen medicijnen die CPLD genezen, maar wel kunnen de symptomen met halotherapie (zouttherapie) bestreden worden.

Zoutkamer Kampen biedt die mogelijkheid al jaren en heeft er bovendien voor weten te zorgen dat alle stralingsbronnen buiten de deur blijven. Halotherapie is bovendien honderd procent natuurlijk en medicijnvrij.


Zoutkamer Kampen

JEUKENDE HUID

CPLD staat voor Chronische Polymorfe Licht Dermatose. Dit is (meestal) een chronische huidaandoening die ontstaat doordat zon- en kunstlicht (zichtbaar licht) een allergische reactie in en op de huid teweegbrengt. De aandoening kan zich in vele vormen (polymorf) uiten.

Bij mensen met CPLD worden in eerste instantie rode plekken op het lichaam zichtbaar waar de huid aan (zon)licht wordt blootgesteld. Deze roodheid kan zich echter uitbreiden over het gehele lichaam, dus ook op de huid onder de kleding. De aangedane huid zwelt op en veroorzaakt jeuk. Ook achter glas kunnen deze allergische reacties optreden.

In de volksmond wordt ook wel de term ‘zonneallergie’ voor deze aandoening gebruikt. Polymorfe lichtuitbarsting is dus veelal een uitslag die wordt veroorzaakt door blootstelling aan de zon, bij mensen die gevoelig zijn geworden voor zonlicht. De uitslag verschijnt meestal als kleine, ontstoken bultjes of licht verheven plekken op de huid. De reactie vindt meestal plaats in het voorjaar en in de vroege zomer, wanneer de blootstelling aan zonlicht toeneemt.

LICHT VERMIJDEN

Er zijn verschillende soorten ‘zonallergieën’, maar polymorfe lichtuitbarsting (PMLE), een auto-immuunziekte in de huid die optreedt na blootstelling aan de zon, is een van de meest voorkomende. Polymorfe lichtuitbarsting is een lang bestaande, langzaam ‘verbeterende’ ziekte met enige neiging tot ontwikkeling van auto-immuunziekte of schildklieraandoening. Deze reactie komt, evenals bij veel andere auto-immuunziekten, vaker voor bij vrouwelijke dan bij mannelijke patiënten.

Uit de zon blijven is vaak niet voldoende om het probleem op te lossen. In het ergste geval moet de patiënt zelfs alle licht mijden. Veel mensen blijken ook last te ondervinden van onzichtbaar licht, oftewel straling (UltraViolet-A, UV-B, UV-C). Daarnaast blijken vooral mensen met CPLD ook gezondheidsklachten te krijgen, wanneer zij zich binnen het bereik van elektromagnetische velden (EMV) of straling van bijvoorbeeld Tl-verlichting, spaar-, halogeen- of Ledlampen bevinden. Maar ook omgekeerd: mensen met een overgevoeligheid voor deze EMV ontwikkelen veelal ook huidklachten en/of een overgevoeligheid voor zon- en kunstlicht. Dit is niet vreemd, want UV-straling is een van de elektromagnetische stralingsvormen: ze liggen allemaal in elkaars verlengde.

Het lijkt erop, dat de reguliere geneeskunde de werkelijke oorzaak van de CPLD-klachten (nog) niet heeft gevonden. Ieder mens reageert op zijn of haar eigen manier op straling. Dat maakt het, zowel voor de patiënt als voor de arts, extra moeilijk om achter de oorzaak van de klacht(en) te komen.

Mensen met CPLD worden meestal doorverwezen naar een dermatoloog voor een diagnose. De meest gebruikte behandeling voor CPLD-patiënten is lichtgewenningstherapie. Er zijn geen medicijnen die CPLD genezen, maar wel kunnen de symptomen bestreden worden met halotherapie in Zoutkamer Kampen. Dat gebeurt op een 100% natuurlijke en medicijn loze wijze. Straling gerelateerde klachten worden nog veelal niet als zodanig (h)erkend door artsen, waardoor mensen soms onnodig lang met klachten blijven rondlopen.

LIJST MET KLACHTEN

De hieronder genoemde gezondheidsklachten kunnen onder meer veroorzaakt en/of versterkt worden door straling van zon, UV en/of EMV:

 • Vage klachten
 • Huiduitslag, jeuk en/of eczeem
 • Verbrandingsverschijnselen
 • Hoofdpijn en misselijkheid
 • Vermoeidheid
 • Slapeloosheid of extreme behoefte aan slaap
 • Duizeligheid en concentratiestoornissen
 • Oorsuizingen (tinnitus) en oogproblemen
 • Verhoogde bloeddruk en hartritmestoornissen
 • Pijn in de spieren en gewrichten
 • Grieperig gevoel
 • Maag- en darmklachten
 • Voedselovergevoeligheid
 • Chemische overgevoeligheid (bijv. voor geuren)
 • Wisselende bloedsuikerspiegel
 • Diabetes type 3
 • Verstoring hormoonhuishouding
 • Depressie en suïcidaal gedrag
 • Dementie op jonge leeftijd
 • Aantasting immuunsysteem
 • DNA-schade waardoor verschillende soorten kanker

Wat kan Zoutkamer Kampen voor u betekenen?

Speciaal voor deze Patiëntengroep heeft Zoutkamer Kampen in samenspraak met de CPLD vereniging inmiddels de eerste Zoutkamer nagenoeg stralingsvrij gemaakt.

Dat betekent dat straling van de GSM-masten in de omgeving nog nauwelijks binnenkomt, dat het Wifi signaal voor deze ruimte kan worden uitgeschakeld en dat de ‘vuile stroom’ wordt geëlimineerd. Daarnaast wordt de zogenoemde Schumann resonantie - ‘de natuurlijke frequentie van moeder aarde’- energetische geharmoniseerd en kan bij ons de verlichting naar wens op kleuren en intensiteit worden ingesteld.

Voor lang niet alle bovenstaande klachten geeft halotherapie in onze Zoutkamer verlichting of een oplossing, maar we weten inmiddels uit ervaring dat halotherapie een ontstekingsremmende werking heeft voor de huid, en rust en ontspanning geeft in het hoofd. Daardoor heeft het een positief effect op de door straling “van buitenaf” veroorzaakte tinnitus en depressieve gedachten. Verder weten we door ervaring dat halotherapie een boost aan het immuunsysteem geeft, en dat is, gezien de enorme lijst met ‘vage’ klachten, zeker geen overbodige luxe.

Graag heten wij u welkom voor een gratis proef-, c.q. introductie-sessie. Neem tijdig contact met ons op, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat onze Zoutkamer voor u zo optimaal mogelijk is ingesteld. Bel met 038-3332727.

ZOUTTHERAPIE IS VITAMINE ZEE

Zouttherapie / Halotherapie is een natuurlijke behandelmethode waarbij medicinaal aerosolzout wordt ingeademd. Hiermee worden de symptomen van astma, zoals ontstekingen en ernstige vernauwingen van de luchtwegen, tegengegaan. Ook dood het medicinaal aerosolzout de aanwezige bacteriën en reinigt het de luchtwegen van overtollig slijm.

Zoutkamer Kampen is een complementair paramedische praktijk en is geen contactberoep.

Medicijngebruik, zoals ontstekingsremmers en luchtwegverwijders, kan vaak drastisch worden teruggebracht en zijn soms helemaal niet meer nodig. Een groot aantal astmapatiënten is na een behandeling van meerdere sessies in een Zoutkamer langdurig nagenoeg klachtenvrij.

ZOUTKAMER KAMPEN:

Zoutkamer Kampen

GRATIS PROEFSESSIE

Ervaar zelf de heilzame en rustgevende werking van halotherapie in een GRATIS proefsessie.

Neem hiervoor contact met ons op via:
• Telefoon 038 333 2727
• E-mail info@zoutkamer-kampen.nl

of klik hier voor ons contactformulier.
(ook voor overige informatie).

Bekijk ook eens onze videocommercial hiernaast.

Zoutkamer Kampen is aangesloten bij
Zoutkamers in Nederland

Tevens is Zoutkamer Kampen
aangesloten bij:
- Collectief Alternatieve Therapeuten
- Geschillen Alternatieve Therapeuten.ZOUTKAMER KAMPEN

Reigerweg 15
8263 BB Kampen
Tel. 038 333 2727

info@zoutkamer-kampen.nl
www.zoutkamer-kampen.nl

WhatsApp: 0630032263
(Alleen voor WhatsApp)

facebook twitter instagram


OPENINGSTIJDEN

MAANDAG :
DINSDAG :
WOENSDAG :
DONDERDAG :
VRIJDAG :
ZATERDAG :
ZONDAG :
GESLOTEN
09:00 - 20:00 uur*
12:00 - 20:00 uur*
09:00 - 20:00 uur*
12:00 - 18:00 uur*
09:00 - 11:00 uur*
GESLOTEN

* uitsluitend op afspraak

Laatste Update: 19-04-2024