ervaringen

ERVARINGEN

Hoe denkt u over Zoutkamer Kampen? Via het formulier op deze pagina kunt u ons en de bezoekers van deze website laten weten hoe u uw bezoek aan Zoutkamer Kampen heeft ervaren.

Dit formulier is alleen voor uw bijdrage aan deze ervaringen-pagina, voor overige vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

Om misbruik van dit formulier te voorkomen, wordt uw ervaring eerst gecontroleerd voordat deze hier zichtbaar is.

DEEL UW ERVARING

alle velden invullen a.u.b.

Bauke Bartels

Het verhaal van mijn weg naar Zoutkamer Kampen.

12 jaar was ik toen ik voor het eerst, achter het fietsenhok, mijn eerste sigaretje rookte, stiekem want het mocht natuurlijk niet en alles wat niet mag is interessant om tocht te doen.

Enkele maanden later verliet ik de lagere school en ging ik na de zomervakantie naar de LTS, ik was geen hoogvlieger en zo beïnvloedbaar als maar kon. In no time pafte ik een pakje shag in de week weg en door de jaren heen werden ook wel meerder pakjes per week.

Uiteindelijk heb na 5 jaar de LTS verlaten en ben ik gaan werken in de bouw. Ook daar heb ik in die stoffige omgeving lekker door gepaft want ja dat hoorde er toen natuurlijk ook een beetje bij. Na een pa jaar in de bouw ben ik bij een rietdekker gaan werken, roken tijdens het werk op zo’n rieten dak dat deed je natuurlijk niet maar in mijn vrije tijd bleef mijn peuk mijn grootste “vriend”.

Al met al achteraf natuurlijk niet zo handig en verstandig van mij want als klein kind had ik regelmatig last van bronchitis. Op mijn 34 ging het dan ook goed mis en kreeg ik de melding bij mijn huisarts, Bauke die benauwdheid van jou is Astmatische Bronchitis als je verstandig bent dan stop je met roken en ik schrijf je een tweetal pufje voor. Eigenwijs als ik ben heb ik nog mooi een tijd door gerookt met die pufjes kon ik me wel reden waarom dan stoppen met roken? Elke keer als mijn pufjes op waren kreeg ik keurig weer nieuwe en langzaam had ik steeds meer nodig om het niet benauwd te hebben tot ik op een nacht het zou benauwd had en mij hart tekeer ging als een wilde en ik met de ambulance werd afgevoerd naar het ziekenhuis, en daar mocht ik een paar dagen blijven.

Om een al veel te lang verhaal kort te maken Astma en longemfyseem, direct stoppen met roken, diverse pufjes voor mijn Astma en die kapotte longblaasjes die waren kapot en konden ook niet weer worden hersteld, leer er maar mee leven!

Heel eerlijk ik ben toen behoorlijk geschrokken, de 50 net voorbij en kon me zelf wel wat doen, wat was ik stom geweest nee het kwam niet allemaal van het roken ook het werken in het stof was natuurlijk niet goed maar met dat roken had toch echt eerder kunnen stoppen.

Toen werd het corona tijd en natuurlijk kreeg ik het ook, al in april 2020, niemand wist nog goed wat het was hoe het zou verlopen, welke medicijnen enz. enz. paniek alom, ik was goed ziek, veel zieker dan ik ooit was geweest, gelukkig kon ik thuis blijven en hoefde ik niet direct naar het ziekenhuis. Na een week of 2 knapte ik weer op geen koorts meer o.i.d. maar wat was er met mijn conditie gebeurt? Die was door mijn Astma en longemfyseem al niet best maar nu kon ik niet eens meer van de bank naar de brievenbus, dit was niet te doen.

Uiteindelijk bleek dat mijn longen nog een behoorlijke klap hadden gekregen en dat de slijtage van mij longblaasjes behoorlijk verergerd was. Ik moest er maar rekening mee houden dat ik binnenkort met een zuurstoffles of apparaat door het leven moest. Daar was ik nog niet aan toe, net 58 en dan de rest van mijn leven aan zo’n apparaat hangen ik moest er niet aan denken.


Via mijn fysiotherapeut werd ik gewezen op het bestaan van halotherapie in een Zoutkamer op dat moment greep ik alles aan. Beter worden zou ik misschien niet, als ik maar niet verder achteruit zou gaan, dan was ik al blij. Na mijn eerste mailtje naar Zoutkamer Kampen kreeg ik meteen een uitnodiging voor een proefsessie, om te ervaren wat halotherapie eigenlijk is maar ook om eerst te bespreken wat er met mij loos was en, belangrijker nog, wat halotherapie in Zoutkamer Kampen voor mij zou kunnen betekenen.

Onder het genot van een kop koffie kreeg ik eerst een presentatie te zien waarna werd uitgelegd op welke manier ik met mijn problemen het beste kon ademhalen en hoe het zout zijn werk zou kunnen gaan doen. Na de presentatie en uitleg werd ik meegenomen naar 1 van de zoutkamers en ik hoor nog de gevleugelde woorden van Roland waar mee ik had gesproken en die mij mee nam naar de Zoutkamer, Luister, er gebeuren hier mooie dingen met mensen, maar let op “ik heb wel een blauw shirt aan maar ben niet de broer van Jomanda ik kan niet toveren en ook geen wonderen verrichten. Wat kapot is kunnen wij ook niet repareren maar wat nog werkt kan wel weer in een betere conditie komen."

Vandaag nu ik dit schijf is het op de kop af een jaar geleden dat ik voor het eerst de Zoutkamer in Kampen kwam binnen strompelde en met de behandeling ben begonnen eerst een tijdje 3 keer in de week “wat voor mij echt nodig was” toen 2 keer in de week en nu kom ik er nog eens in de 14 dagen om alles in conditie te houden en te zorgen dat mij weerstand op pijl blijft.

Wat een troep is er los gekomen zeker de eerste 2 maand heel veel vies zwart en groen slijm/snot, nu hoest ik met regelmat nog eens wat op dat gaat makkelijk zonder veel inspanning en het allermooiste vind ik nog, ik heb nog steeds geen zuurstof apparaat nodig sterker nog het zuurstofniveau in mijn bloed is zelfs iet gestegen.

Om af te sluiten ik heb stomme dingen gedaan in mijn leven maar gelukkig ook 1 hele slimme ik ben naar de Zoutkamer in Kampen gegaan en daar ben ik nog elke dag blij mee. Iedereen die dit leest en zich ook maar een beetje herkend in mijn verhaal kan ik adviseren ga naar de Zoutkamer in Kampen want de kreet “opgelucht ademhalen” gaat zeker op, voor mij in ieder geval.

Lieve mensen van Zoutkamer Kampen ik ben jullie heel veel dank verschuldigd zonder jullie kennis, uitleg, geduld en inzet had ik er nu heel anders bij gezeten daar ben ik van overtuigt.
Jeanette Bos

Mijn ervaring....: Ben bij de zoutkamer terecht gekomen nadat ik via de huisarts te horen kreeg dat ik COPD heb.

Ik begon met 1x per dag een pufjes maar helaas werd het steeds meer pufjes. Tot we de zoutkamer van Kampen tegen kwamen.

We vonden het de moeite waard om te proberen. Na een intake toch dezelfde week begonnen En ik moet zeggen met veel succes. Gebruik nu alleen s'morgens nog een pufjes.

Blij dat we het ontdekt hebben. Zeker aan te bevelen.
Jeffrey

Mijn ervaring....: Nadat onze zoon 3 weken na zijn geboorte in het ziekenhuis terecht kwam met het RS virus, bleef hij altijd last houden van astmatische klachten. Bij elk verkoudheidje sloeg het op zijn longen, wat leidde tot bijna een nieuwe opname wegens benauwdheid toen hij 2 was.

Na wat onderzoek en op aanraden van andere zijn we bij de Zoutkamer terecht gekomen. Aan het begin gingen we 2x in de week, vervolgens 1x in de week en later 1x in de 2 weken en verder afbouwen..

Ons zoontje heeft er erg veel baat bij gehad. Het is nu zo dat hij niet meer benauwd wordt bij elke verkoudheid. Dank
Oma van D.

Mijn ervaring....: D. is mijn kleinzoon van 1 jaar. (Om privacy redenen wordt de naam van D. hier niet volledig weergegeven) Hij is samen met zijn tweelingbroer 2 maand te vroeg geboren en had een gewicht van maar 1.450 gram.

Doordat zijn longen nog niet sterk genoeg waren, werd hij bij elke virus die hij opliep erg ziek en had hij veel last van benauwdheid. Normaal mogen kleine kinderen al vanaf 6 maand naar de zoutkamer maar omdat hij te vroeg geboren is kon D. pas vanaf 8 maand naar de zoutkamer.

In het begin zijn we 2 x per week geweest. Na een paar weken merkten we al goed vooruitgang. Hij kon makkelijker zijn slijm ophoesten. Na een tijdje zijn we overgegaan naar 1x per week en nu zijn we zo ver dat hij 1x per twee weken kan.

Het is erg prettig dat er rekening gehouden wordt met ons kleine mannetje. We krijgen altijd een ruimte waar ik alleen met mijn kleinzoon in kan zonder andere mensen en waar mijn kleinzoon heerlijk relaxed zijn fles kan leegdrinken. Een fles krijgt hij omdat hij dan beter door zijn neus kan ademen.

We zijn prima begeleid en zijn samen met de ouders van D. erg dankbaar dat het nu zo goed gaat met kleine D. Doordat hij nu minder last van benauwdheid heeft is zijn ontwikkeling ook met sprongen vooruit gegaan.

Manon

Mijn ervaring....: Ik heb al heel wat jaren een extreme vorm van hooikoorts, alles zit dicht, benauwd, heftige keelpijn, jeuk en branderige keel & ogen. Mijn ogen zwellen zo erg op dat ik niks meer kan zien en het lijkt alsof ze eruit vallen.

Het laatste jaar kreeg ik er soms zelfs koorts bij en elk jaar kreeg ik er wel weer een extra symptoom bij, noem het maar op en ik had het wel. Het hele jaar door, zomer en winter maanden.

De zoutkamer is voor mij echt een uitkomst! Ik was in het begin heel sceptisch en dacht dit werkt toch niet, omdat ik al zo veel dingen had geprobeerd en niks werkte. Ik wilde me er al bij neerleggen en zat zelfs te denken om niet gewoon te verhuizen naar een tropisch klimaat, maar had toch zoiets van wat heb ik te verliezen.

1 woord: geweldig! Ik kan weer een normaal leven leiden, ik kan sinds 13 à 14 jaar weer vrij ademen, mijn ogen zijn niet meer zo gevoelig en ben zeker wel voor 95% klachtenvrij! Ik ga het hele jaar door naar de zoutkamer en voor mij werkt dit echt perfect!

Dit was voor mij echt mijn laatste hoop en gelukkig heeft dit heel erg goed uitgepakt.
Trudy

Hallo, ik ben na een hardnekkige verkoudheid met chronische verstopte neus en langdurige slijmhoest bij de zoutkamer terecht gekomen.

Ik werk in de zorg draag dagelijks tijdens mijn werk het mondkapje. Ik word er benauwd van heb wat hyperventilatie klachten en dit is in combinatie met verkoudheids klachten niet de ideale situatie.

Ik kende de zoutkamer maar had nog nooit gebruik van gemaakt. Na een duidelijke introductie direkt een proefsessie mogen ervaren. Met hoesten kwam het slijm al snel los.

Ik heb geen verstopte neus meer gehad en voel me minder benauwd. Nu na 6 sessies heb ik nauwelijks nog hoestklachten.

Ik bezoek de zoutkamer voorlopig 2 x per week. Daarna gaan we afbouwen. Ik voel me goed en het moment in de zoutkamer is echt even een relax momentje. Voor mijzelf een win-win situatie.

Ik adviseer de halotherapie van harte aan. Het helpt mij echt. Wellicht een ander ook. Probeer dit mensen. Baat het niet dan schaad het ook niet.
Alwin

Ik ben verpleger in een verzorgingstehuis en zie via Facebook jullie berichten voorbij komen. Heb me uit nieuwsgierigheid maar eens aangemeld voor een proefsessie en ben wezen kijken.

Mooi hoe zout je kan helpen en aan je weerstand kan bouwen. Dat heb ik nodig, zeker nu ze roepen dat de tweede golf er weer is! Het was lekker rustig in jullie zoutkamer.

Ik voelde me er al meteen erg relaxt. Jullie houden goed rekening met de RIVM-maatregelen en daar ben ik blij om. Minder mensen in de kamer, voldoende afstand. Ik ben daar erg blij mee. Vooral omdat ik eigenlijk best wel bang ben om ziek te worden, zeker vanwege de oudere mensen die ik dagelijks moet verzorgen.

Ik voel me na een bezoek erg fijn en heb meer lucht. Was aan het begin behoorlijk verkouden en wil graag werken aan mijn weerstand. Ik voel me gezonder en energieker sinds ik iedere week twee keer bij jullie ben. Mijn neus die eigenlijk altijd verstopt zit is open en ik voel me goed.

Ik beveel de halotherapie van harte aan.
Steef

Mijn buurman komt al jaren bij jullie. In gesprek over mijn ziekteperiode (corona?), opperde hij dat zijn bezoekjes aan jullie zoutkamer hem weerstand hadden gegeven en dat hij "probleemloos" deze periode was doorgekomen. Ik niet. Ik was behoorlijk ziek, zwak en misselijk. Klachten: benauwdheid, koorts, hoesten, niezen. Getest werd ik niet. Naar het ziekenhuis hoefde ik ook niet, maar ik weet zeker dat dit meer dan een simpele verkoudheid of griep is geweest.

Eenmaal "opgeknapt", voelde ik me nog steeds hangerig en moe. Ook bleef ik maar rochelen. Een beetje als een rokershoestje, terwijl ik van mijn leven nog nooit een sigaret heb aangeraakt!

Op aanraden van mijn buurman maar eens bij jullie gaan kijken. Al na de eerste keer kwam er slijm los. Daarna ging het alleen maar beter.

Inmiddels is, na acht weken trouw bezoek, het rochelen bijna weg. Ik heb meer lucht. Ben ook minder moe. Erg fijn. Dank je wel, Roland!
Wim

Door studenten uit mijn klas werd ik gewezen op de Zoutkamer in Kampen. Het zou ook goed zijn voor mijn ernstige hooikoorts klachten. Op school liep ik rond met een "snotneus", een hoest die maar niet overging. Mijn ogen jeukten zo enorm dat ik erin bleef wrijven en zij erg gingen opzwellen. 'U ziet er eng uit' werd mij verteld. Dat was voor mij het sein om de Zoutkamer te gaan bezoeken.

Dat is voor mij best wel een grootte stap omdat ik niet zoveel vertrouwen heb in al die alternatieve behandelingen. Ik was al bij de acupunctuur geweest maar dat hielp onvoldoende. Dus mijn vertrouwen op een goede afloop was niet erg groot. Maar de reguliere geneeskunde (lees pillen, oogdruppels en neusspray's van de huisarts) hielp ook onvoldoende.

Een proefbezoek was snel geregeld. Roland ontving mij en gaf uitleg en liet een instructiefilm zien. Daarna de zoutkamer in. Na ongeveer ee uur mocht ik eruit en naar huis. Onderweg merkte ik al een verbetering en keek ongelovig in de spiegel van mijn auto. Na nog twee bezoeken was ik vrijwel klachtenvrij! Ik was stom verbaasd. Ook Roland had dit nog niet eerder meegemaakt.

Nu is het een jaar later en waren de hooikoorts klachten weer ernstig. Ik was in januari al begonnen met de pillen maar die hielpen onvoldoende. Dus weer naar de Zoutkamer in Kampen. U zult het misschien niet geloven maar ik heb weer exact dezelfde ervaring. Nu na drie bezoeken kan ik zeggen: TOP, het voorjaar kan beginnen! Mijn klachten zijn vrijwel helemaal verdwenen.

Daarom kan ik iedereen met hooikoortsklachten adviseren: ga naar de Zoutkamer en onderga een gratis proefbezoek. Roland, bedankt voor je deskundige uitleg en rustige benadering.

Waarschijnlijk tot volgend jaar.
Sjannie

Mijn ervaring:

Juist nu in deze dagen ben ik ongelooflijk blij dat ik nog een behandeling bij de zoutkamer kan ondergaan.

Bepaalde maatregelen betreffende hygiene die nu door het RIVM aan ons worden opgelegd behoren daar sowieso tot het vaste protocol. Standaard worden in de zoutkamer procedures uitgevoerd die de hygiene en onze veiligheid waarborgen...
Jannie

EEN UITKOMST
Na een aantal kort achter elkaar opgelopen longontstekingen, bleef ik maar vreselijk hoesten en gebruikte ik elke dag antibiotica.

Door een zus werd ik gewezen op het bestaan van zoutkamers, waar ik toen nog nooit van gehoord had. Na gegoogled te hebben, kwam ik terecht bij Zoutkamer Kampen, voor ons mooi dichtbij en na overleg met mijn longarts gebeld voor een kennismaking.

Ik besloot om er mee te starten en inmiddels hoest ik eigenlijk helemaal niet meer. Recent was ik voor controle bij de longarts en moest ik ook testjes doen, welke allemaal heel positief waren.

Ik begon eerst met 2x in de week, toen 1x en daarna 1x per 14 dagen en nu 3 weken.

Ik kan het iedereen aanbevelen.
Paulie

Na veertig jaar, Jeuk, Kloven, Dikke vingers, 's nachts drie keer uit het bed uit om onder het hete water de jeuk te stillen, heb ik nu eindelijk de oplossing ontdekt.

Na vele tubes créme van dokter en drogist wat geen enkel resultaat gaf, vervolgens diverse bezoeken bij aan de dermatoloog met o.a. pleisters op de rug wat ook al niets uithaalde.

Nu uiteindelijk beland bij de Zoutkamer in Kampen. Direct na het eerste bezoek was het die nacht niet nodig om onder het warme water de jeuk tegen te gaan.

Voorlopig bezoek ik twee keer in de week de zoutkamer en ben verbaasd over het resultaat. Ook ander mensen vinden het wonderbaarlijk hoe mijn handen al zijn opgeknapt.
Hermien

Vorige week ben ik weer bij de longarts geweest, deze was heel tevreden hoe het met mijn astma gaat.

Het staat al een paar jaar stabiel, ik had een gegeven moment nog 64 % longinhoud maar sinds ik bij de zoutkamer ben is dit opgelopen naar 77%.

En het medicijn gebruik is gedaald, ben dus heel blij met het resultaat.
Freddie

Een hardnekkige verkoudheid, dit voorjaar, in combinatie met hooikoorts bracht mij bij de Zoutkamer. Het herstel trad snel in.

Met een onderhoudsfrequentie van 1 keer per week ben ik nu steeds vaker klachtenvrij. Dus geen verstopte neus meer en geen hinderlijk kuchje.

De medicatie voor hooikoorts kan ik nu ook bijna achterwege laten.
Joeri

Ik ben Joeri , 26 jaar, en was afgelopen voorjaar één van de proefpersonen die de combinatie van Halotherapie en Medical taping heb geprobeerd.

De afgelopen jaren was ik al enthousiast over de resultaten die ik had met mijn bezoekjes aan de zoutkamer. Ik had daardoor al veel minder last van hooikoorts / allergische astma. Na een korte "stoot" kuur kon ik het altijd redelijk onder controle houden door om de 7 a 10 dagen weer voor een sessie naar de Zoutkamer te gaan. Soms had ik dan nog wel eens een pilletje nodig.

Maar zoals gezegd heb ik, onder begeleiding van de mensen van Zoutkamer Kampen, de proef op de som genomen en heb ik de stootkuur gecombineerd met Medical Taping.

Voor mij is het resultaat verbluffend, ik hoef nu nog maar om de 3 weken een sessie in de zoutkamer en gebruik geen pilletjes meer. Of dat voor iedereen zo werk weet ik natuurlijk niet maar ik zeg: "bel voor een afspraak en laat je informeren".

Mijn voorjaar en zomer zijn, dankzij Zoutkamer Kampen, tot nu toe een stuk prettiger.
Margriet

Door het lezen van een artikel in een magazine ben ik terecht gekomen bij de Zoutkamer Kampen.

Van kinds af aan last van astmatische bronchitis, huisstofmijtallergie en altijd een "loopneus" zodra ik buiten kwam. Oftewel erg gevoelige luchtwegen. Uiteraard onder behandeling geweest bij de huisarts en diverse puffers en neusspray's gehad. Daar voelde ik me ook niet altijd top bij, dus mee gestopt en dacht: "leer er maar mee leven...". Aangezien ik een fanatiek sporter ben kwam ik hierdoor wel in de problemen. Zeker tijdens zware conditionele inspanningen krijg ik het ontzettend benauwd.

Maar na de eerste behandeling bij Zoutkamer Kampen voelde ik al zoveel verlichting en verbetering, ongelofelijk, veel meer lucht. Ook tijdens mijn trainingen krijg ik het veel minder benauwd. Ik kan weer gewoon door blijven gaan zonder te stoppen, verminderde "loopneus" en een beter slaapritme.

Ik raad het echt iedereen aan, het geeft echt zoveel verlichting.
Wout

De zoutkamer heeft mij enorm geholpen.

Voorheen had ik elke dag allergie aanvallen. Dit is na 4 bezoekjes aan de zoutkamer vermindert naar een aantal keer per week.

Ik ben erg tevreden met het resultaat en zou de zoutkamer aanbevelen aan andere mensen met allergie
Herman

Ben er na 6 sessies heel erg van opgeknapt.

Heb zware allergieën en ben daar vaak erg moe van geweest maar het geeft meer energie en lijkt erg goed te helpen. Ga er dan ook zeker mee door.

Vakkundige dienstverlening overigens en echt een aanrader
Henk

Eind vorig jaar tobde ik met ernstige klachten vanwege astma. Daar ik ook hartpatiënt ben en dichtgeslibde aderen heb, werd de benauwdheid tijdens hoestbuien zo hevig dat ik me bij tijden geen raad wist.

Van familie hoorde ik iets over zoutkamers. Sinds die tijd ben ik elke week 3 keer in Kampen geweest, de laatste periode afgebouwd tot 1 keer per week. Al na drie keer een bezoek aan de zoutkamer voelde ik verlichting.

Eerst ging ik meer hoesten en hoestte heel veel slijm op maar was minder benauwd. In de loop van de tijd ging ik me steeds beter voelen, was steeds minder benauwd en uiteindelijk hoest ik nog maar heel af en toe.

Ronald is een sympathieke rustige man die mij heel goed heeft begeleid zonder opdringerig te zijn.

De komende tijd hoop ik 1 keer in de twee weken te blijven gaan en hoop dat het de volgende winter beter zal gaan.

Alle lof aan de Zoutkamer en Ronald!
Wim

In een eerder bericht heb ik al verteld dat ik C.O.P.D. patiënt ben en daardoor last heb van veel hoesten, slijm en regelmatig longontsteking heb.
Nog steeds kom ik één maal per week bij Zoutkamer Kampen en het gaat inmiddels veel beter met mij. Al bijna twee jaar geen longontsteking meer gehad en ik heb ook meer lucht, zoals al eerder aangegeven.
Hoeveel mijn gezondheid verbeterd is, heb ik zo'n drie weken terug mogen ontdekken. Normaal sleep ik mijn zuurstoffles nog altijd overal mee naar toe. Maar nadat ik vanuit Winterswijk naar Kampen gereden was, kwam ik er bij de Zoutkamer Kampen achter dat ik die zuurstoffles compleet vergeten was. Ondanks dat, had ik de hele reis geen behoefte gehad aan extra zuurstof. Ik ben dus maar gewoon de zoutkamer ingegaan en daarna weer terug naar huis gereden.
Het was voor mij een geweldige ervaring om, na jaren, zo plotseling te kunnen functioneren zonder extra zuurstof. Een ervaring die ik toeschrijf aan de wekelijkse Halotherapie behandeling in Zoutkamer Kampen.

Groeten,
Wim W.
Dick

Ik ben nog maar net gestart met de Halotherapie vanwege mijn luchtwegproblemen en begin daar ook al voordelen van te merken.

Daarnaast werk ik vrijwillig mee (als proefpersoon) bij het opzetten van een longfunctietest die de Zoutkamer Kampen binnenkort aan haar cliënten wil gaan aanbieden.
Mariska

Nadat ik de griep had gehad, bleef ik last houden van ontstoken voorhoofdsholte en bijholtes.

Na een paar sessies bij de Zoutkamer Kampen begon ik al te merken dat er verbetering was.

Nu ben ik weer helemaal klachtenvrij.
Dhr, Bert

Na een aantal Halotherapie behandelingen in de Zoutkamer Kampen ben ik uit eigen beweging gestopt met alle overige medicatie.
De mensen van Zoutkamer Kampen hebben mij toen dringend aangeraden om dit alleen in goed overleg met de behandelend arts te doen.
Dit advies heb ik opgevolgd. Gelukkig was mijn arts ook van mening dat ik inmiddels zoveel baat had bij de Halotherapie, dat medicatie niet meer nodig was.
Marieke Groenveld

Ik ben geboren met constitutioneel eczeem en heb jarenlang hormoonzalf gebruikt waardoor mijn huid nu heel dun is geworden.
Sinds anderhalf jaar ga ik nu naar Zoutkamer Kampen. Eerst 2 x per week, maar inmiddels is dit teruggebracht naar 1 x per drie weken. Het bevalt mij prima.Mijn huid is heel zacht geworden en ik gebruik nu nog maar heel weinig hormoonzalf. Doordat mijn huid zo zacht is geworden heb ik veel minder jeuk en krab ik de huid ook veel minder kapot.
Echt een aanrader dus voor mensen met eczeem.
Joop Stoffelen

Al vanaf mijn 35e heb ik huidirritaties. Na vele jaren en dito dermatologen was ik soms teneinde raad. Dan lag het weer aan het één en dan weer aan iets anders. Uiteindelijk was mijn leeftijd een probleem: Tja, dan kan dit voor komen. Het advies was: zalf en niet teveel douchen, maar dat mocht helaas ook niet baten.
Sinds maart 2017 ga ik naar de Zoutkamer. De eerste weken 2x per week, nu nog eenmaal per week. En het helpt! De jeuk is veel minder en mijn bed zit er 's morgens niet langer uit als een nieuw soort abattoir. En die zalf gebruik ik ook nog maar sporadisch.
Dat het mij helpt is natuurlijk geen garantie voor iedereen, maar het is zeker het proberen waard (denk ik).

Succes!
Peter Tol

Ik heb mijn hele leven al luchtwegproblemen en astma. Sinds voorjaar 2015 ben ik in aanraking gekomen met de Zoutkamer kampen. Dankzij de Zoutkamer hoef ik nu geen medicijnen meer te gebruiken zoals: Seretide 50/500 en/of Ventolin 200 en te vaak een Prednison kuur.
Als ik nu verkouden wordt, zoals iedereen weleens overkomt, zakt de verkoudheid niet meer naar mijn lagere luchtwegen (of nog erger mijn longen) en kan ik nog steeds zonder medicatie de bui over laten trekken. Deze verkoudheden duren ook zoals voorheen geen maanden meer.
Ook mijn zuurstof gehalte in mijn bloed is gestegen. Tevens kan ik ook heel diep ademhalen zonder in een hoestbui te geraken. (Ik heb overigens nog nooit gerookt in mijn leven. Het luchtweg probleem is bij mij aangeboren).
Hetty

Ik heb een positieve ervaring met de zoutkamer in Kampen na een onrustige periode van mijn huid met extreme jeukaanvallen. Na enkele weken ondervond ik al verbetering en ga er nu nog 1 x per 2 weken heen.
Heb er goede voorlichtinge gekregen en ben er prettig geholpen.
Cees

Al jaren slechte longen, maar laatste jaar COPD steeds heftiger.

Ochtend van de dag bezig om slijm op te hoesten, vernevelaar hielp niet, bruistabletten dan maar en weer veel inspanning bij ophoesten erg vermoeiend hield geen energie over.

Via advertentie in krant nieuwsgierig geworden. Fantastisch de Zoutkamer. Eind September begonnen eerst 3 keer in de week ga nu 2 keer in de week slijm is minder en het is makkelijker om het op te hoesten. Mijn longarts staat er positief tegen over en zag afgelopen consult dat het beter met me gaat. En als het mij allemaal niet lukt is Roland er altijd om de helpende hand te bieden en dat is fijn.
Helga

Mijn zoon (11 jaar) heeft vanaf zijn geboorte al astma. Hij gebruikt hier dagelijks medicatie voor (neusspray en inhalaties via de mond). Vooral met herfst/vochtig weer heeft hij erg veel last van verkoudheid en is dus ook meer benauwd. Afgelopen september zij wij begonnen met de zoutkamer. Sindsdien heeft hij nog geen verkoudheid opgelopen en gebruikt hij de neusspray niet meer. Zijn zo nodige medicatie die hij eerder 2-4 x per dag nodig had, gebruikt hij heel af en toe. Vorige maand hadden wij het halfjaarlijks contact bij de kinderarts en het gaat zo goed dat hij in maart mag proberen zijn medicatie te verminderen van 2 x daags naar 1 x daags. Wij zijn dus erg tevreden over de zoutkamer, en de vriendelijke begeleiding natuurlijk, en hadden dit veel eerder moeten doen!!! Om je kind zo opgelucht met meer lucht te zien, daar doe je alles voor.
Harmien

Vanaf mei 2016 ga ik 1x per week naar de zoutkamer. Ik ben erg tevreden en het helpt mij heel erg bij mijn COPD problemen.

Dat dit een goede methode is voor COPD patiënten werd bevestigd door mijn longarts, want (zonder dat hij wist van mijn bezoek aan de zoutkamer) constateerde hij bij mijn controle in september 2016 dat mijn longfuncties werkelijk beter waren dan bij de vorige metingen.

Het is vanuit mijn woonplaats Kranenburg (D) wel een eind rijden, maar dat is het wel waard.
Tessa

Wij komen nu een maand of drie met onze vierjarige zoon bij de zoutkamer.

Enkele maanden na zijn geboorte begonnen de luchtwegproblemen. Vanaf zijn eerste jaar gebruikt hij astma medicatie.
Sinds we bij de zoutkamer komen heeft hij veel meer energie en is hij van zijn medicatie af!
Map Liefers

Via een kennis zijn wij bij de zoutkamer terecht gekomen.

Het intake gesprek was erg fijn, samen met mijn man hebben we ieders een kuur van 10 keer gevolgd. Als astma patient is het voor mij heel goed, ik gebruik geen medicijnen meer, ga nu nog plusminus eenmaal in de 10 dagen en dit voldoet prima. Ben rolstoel gebonden. Door de aanpassingen die Roland voor me gedaan heeft is zoutkamer rolstoel vriendelijk.

Roland bedankt
Maria Kroeze

Er zijn nu ongeveer negen maanden verstreken na het eerste bezoek aan de zoutkamer (zie reactie 03-10-2015), eerst drie, maar nu afgebouwd naar een keer per week.

Kan weer stukken lopen, zinnen praten, zwemmen en arobic, en zonder moeite m'n huisje schoonmaken enz. enz. en vooral vakanties staan weer in onze agenda.

Blijf wel een keer per week naar de zoutkamer gaan omdat dat me "lucht" geeft.
Stephan

Ik wil graag de zeer goede ervaring die ik met de zoutkamer in Kampen heb gehad met U delen. Ik had net voor de feestdagen een flinke griep gekregen met name op de luchtwegen, gezien mijn medisch verleden (long ontsteking) ben ik naar de huisarts gegaan. De huisarts constateerde wel infectie op de luchtwegen maar niet met gevaar, dus geen medicatie en dan val je eigenlijk tussen wal en schip (een lang herstel periode van weken met vermoeidheid en weinig lucht.)

Gelukkig kwam ik via bekenden zoutkamer Kampen tegen. Ik kreeg eerst een intake gesprek en Roland stelde mij voor om een kuur te doen van 10 keer. De resultaten waren geweldig, ik kreeg steeds meer lucht en was na twee weken hersteld van een zware griep. Ik ben nog naar de huisarts gegaan voor een check: de luchtwegen waren weer schoon. Ik wil zoutkamer Kampen met name Roland bedanken voor de persoonlijke begeleiding en goed advies wat hij mij heeft gegeven.

Gorredijk (Friesland)
Maria Kroeze

Ik kreeg steeds minder lucht "zuurstof". Moeite met hele zinnen praten en na +/- 10 meter lopen moest ik al weer rusten en op adem komen enz. enz. Begin mei zei de longarts dat ik zuurstof nodig had i.v.m. de C.O.P.D. Dat wilde ik nog niet en kreeg uitstel tot 24 september. Eind mei stond de Zoutkamer in Kampen in de Krant, we hebben contact op genomen en zijn begonnen met de Halotherapie sessies. Op maandag, woensdag en vrijdag, wel veel 200 kilometer elke keer maar we hebben wel doorgezet. Het ging steeds beter en had veel meer lucht en kon alles weer veel makkelijker doen.

Als resultaat 23 September bij de longarts geweest..... en geen extra zuurstof nodig !! En dat alles door de zoutkamer in kampen !!

Geweldig !!
Wim

Ik ben een c.o.p.d. patient en had daardoor veel slijm en moest daardoor veel hoesten en had de laatste tijd vaak last van longontsteking.

Ik ben nu 18 keer naar de zoutkamer geweest en bijna geen slijm meer dus hoef ik niet zo veel meer te hoesten. Ik blijf 1 keer in de week komen. Daardoor meer lucht.heerlijk!

Jammer dat dit niet in de buurt is.

Groeten Wim W Winterswijk
Marja Weijland

Als begeleider van mijn kleinzoon van 9 mocht ik vanmiddag weer een heerlijk uurtje in de zoutkamer zitten.

Sinds hij deze kuur volgt heeft hij meer lucht en energie gekregen en het allerbelangrijkste hij heeft al die tijd Geen pufjes meer hoeven te gebruiken. Daarnaast slaapt hij de daaropvolgende nacht heerlijk rustig.

Al met al is zijn conditie behoorlijk verbeterd en zijn we heel blij met deze therapie!
Gerrie Schilder

Na een aantal jaren vaginale eczeem/psoriasis te hebben gehad, en nu naar een paar weken behandeld te zijn in de zoutkamer in Kampen, ben ik zo goed als genezen. Heb op het moment nog een aantal behandelingen nodig.

Vriendelijke groet, Gerrie Schilder

P.S Hartelijke dank aan de medewerkers van de zoutkamer in Kampen.
Marije Bottenberg

Wat zijn wij er als gezinnetje van opgeknapt. Allemaal van het akelige hoesten af en veel meer lucht!
Roelof

De zoutkamer is voor mij de oplossing gebleken ik gebruik nu inmiddels al een jaar nagenoeg geen medicatie meer voor mijn Astma.
J.B.

De Halotherapie bij Zoutkamer Kampen was voor mij een bevrijdende ervaring. Al jarenlang kamp ik met chronische luchtwegproblemen, maar na enkele sessies in de zoutkamer kan ik nu weer gewoon adenhalen.

Bedankt Zoutkamer Kampen!
Z.Hadarian

Goede baat bij zoutkamer therapie

Zout kamer therapie is een aanrader.

Ik wil langs deze weg mededelen dat mijn dochter(7 jaar oud) goed baat heeft gehad bij Halotherapie, in verband met allergie klachten ( had ze heel veel last van hoesten en niezen ) ze gebruikte dagelijks (Xyzal en Fluticasonpropionaat), maar nu is het om de drie dagen, en hopelijk in de toekomst dat ze geen medicijnen meer nodig heeft.
Fenny Kuiper

5 sterren! Ik ga al een tijdje naar de zoutkamer voor mijn psoriasis. Het zit bij mij vooral op mijn onder lichaam en ellebogen. Altijd last van een dikke laag plaque en schilfers.

Begonnen met 2x in de week en ik zag me zelf opknappen, geen losse schilfers meer wanneer ik rustig op de bank zit, want voor die tijd had ik een kruimeldief binnen handbereik staan. Tja mensen met die huidziekte laten nou eenmaal een spoor na, daar kun je niets aan doen. Gelukkig is dat voor mij verleden tijd.

Nu houd ik het bij door 1x in de week te gaan, en het is ook nog eens heerlijk ontspannend!
Thea Borsje

Het is ontspannend maar wat belangrijker is, het helpt mij bij de psoriasis
Adriana Bossink

Het was heerlijk en ontspannend!

GRATIS PROEFSESSIE

Ervaar zelf de heilzame en rustgevende werking van halotherapie in een GRATIS proefsessie.

Neem hiervoor contact met ons op via:
• Telefoon 038 333 2727
• E-mail info@zoutkamer-kampen.nl

of klik hier voor ons contactformulier.
(ook voor overige informatie).

Bekijk ook eens onze videocommercial hiernaast.

Zoutkamer Kampen is aangesloten bij
Zoutkamers in Nederland

Tevens is Zoutkamer Kampen
aangesloten bij:
- Collectief Alternatieve Therapeuten
- Geschillen Alternatieve Therapeuten.ZOUTKAMER KAMPEN

Reigerweg 15
8263 BB Kampen
Tel. 038 333 2727

info@zoutkamer-kampen.nl
www.zoutkamer-kampen.nl

WhatsApp: 0630032263
(Alleen voor WhatsApp)

facebook twitter instagram


OPENINGSTIJDEN

MAANDAG :
DINSDAG :
WOENSDAG :
DONDERDAG :
VRIJDAG :
ZATERDAG :
ZONDAG :
GESLOTEN
09:00 - 20:00 uur*
12:00 - 20:00 uur*
09:00 - 20:00 uur*
12:00 - 18:00 uur*
09:00 - 11:00 uur*
GESLOTEN

* uitsluitend op afspraak

Laatste Update: 19-04-2024