aanvullende-diensten / longfunctietest

LONGFUNCTIETEST

Zoutkamer Kampen Een longfunctietest is een soort blaastest. Deze wordt ook wel spirometrie genoemd. We meten met deze test hoe goed uw longen functioneren.

Dit, samen met de controle van uw bloeddruk en het meten van uw saturatie waarde, geeft ons inzage in het verloop is van uw halotherapie behandeling.

Voor patiënten die bij Zoutkamer Kampen klant zijn deze testen geheel gratis. Niets is verplicht, maar als u hier gebruik van wilt maken is het verstandig om hier direct vanaf de eerste behandeling mee te starten.

Na een aantal sessie herhalen we de metingen om inzicht te krijgen hoe e.e.a. verloopt. We maken dan zichtbaar dat u zich niet alleen beter "voelt".

Let op:
Alle testen die we hier doen zijn slechts een indicatie en komen nooit in plaats van de testen die u bij uw huisarts, longverpleegkundige of longarts moet doen.

SPIROMETRIE

Zoutkamer Kampen Spirometrie is een medisch onderzoek dat de functie van de longen meet. Voor het uitvoeren van een spirometrie wordt gebruikgemaakt van een spirometer. Spirometrie kan vaak bij de huisarts worden uitgevoerd en is in de meeste ziekenhuizen onderdeel van het uitgebreide longfunctieonderzoek. Ook Zoutkamer Kampen beschikt over een eenvoudig maar degelijk en betrouwbare spirometer.

Er bestaan verschillende spirometrietesten. De meest gebruikte is de geforceerde vitale capaciteit (FVC, forced vital capacity). Bij deze test zit de patiënt rechtop, ademt hij volledig in en blaast hij alle lucht zonder hapering of onderbreking zo snel en krachtig mogelijk uit in de spirometer. Het is een zeer belangrijke test voor het opsporen en controleren van ademhalingsziekten zoals astma en COPD.

PREVENTIEVE METING

Voorafgaand aan de longfunctietest, meten wij preventief uw bloeddruk, hartslag en saturatiewaarden.

Dit doen wij om te controleren of de longfunctie test op dat moment voor u wel of niet is aan te raden. Mocht bijvoorbeeld uw bloeddruk en/of hartslag te hoog zijn (hypertensie), dan adviseren wij onze cliënten om de longfunctietest eerst bij uw eigen huisarts te laten uitvoeren.

De saturatiewaarde geeft de hoeveelheid zuurstof in uw bloed aan. Deze waarde wordt periodiek bij u gemeten, om daarmee zichtbaar te maken of de Halotherapie voor u een positief effect heeft.

Ook cliënten van Zoutkamer Kampen die geen longfunctietest bij ons doen, kunnen hun hartslag, bloeddruk en/of saturatiewaarden periodiek laten controleren.
Zoutkamer Kampen

GRATIS PROEFSESSIE

Ervaar zelf de heilzame en rustgevende werking van halotherapie in een GRATIS proefsessie.

Neem hiervoor contact met ons op via:
• Telefoon 038 333 2727
• E-mail info@zoutkamer-kampen.nl

of klik hier voor ons contactformulier.
(ook voor overige informatie).

Bekijk ook eens onze videocommercial hiernaast.

Zoutkamer Kampen is aangesloten bij
Zoutkamers in Nederland

Tevens is Zoutkamer Kampen
aangesloten bij:
- Collectief Alternatieve Therapeuten
- Geschillen Alternatieve Therapeuten.ZOUTKAMER KAMPEN

Reigerweg 15
8263 BB Kampen
Tel. 038 333 2727

info@zoutkamer-kampen.nl
www.zoutkamer-kampen.nl

WhatsApp: 0630032263
(Alleen voor WhatsApp)

facebook twitter instagram


OPENINGSTIJDEN

MAANDAG :
DINSDAG :
WOENSDAG :
DONDERDAG :
VRIJDAG :
ZATERDAG :
ZONDAG :
GESLOTEN
09:00 - 20:00 uur*
12:00 - 20:00 uur*
09:00 - 20:00 uur*
12:00 - 18:00 uur*
09:00 - 11:00 uur*
GESLOTEN

* uitsluitend op afspraak

Laatste Update: 04-07-2024