zoutkamer-kampen / ontstaan-zoutkamer

ONTSTAAN ZOUTKAMER

Zoutkamer Kampen Het ontstaan van de zoutkamer is terug te voeren tot de zoutmijnen in Oost-Europa enkele eeuwen geleden.

De mijnwerkers waren daar dagelijks werkzaam waarbij het opviel dat het ziektepercentage uitzonderlijk laag was. Problemen met de luchtwegen, verkoudheid of griep, oorontsteking en/of huidproblemen bleken bij de mijnwerkers nagenoeg niet of slechts in zeer geringe mate voor te komen.

LANGDURIG ONDERZOEK

Zoutkamer Kampen Na langdurig onderzoek werd vastgesteld dat het "klimaat" in de zoutmijnen een zeer positieve uitwerking bleek te hebben op de gezondheid van de aanwezige mijnwerkers.

In de lucht werd een hoge concentratie van zoutmoleculen waargenomen en al snel werd het begrip "speleotherapie" geboren waarbij mensen met huid- en luchtwegaandoeningen 1 à 2 keer per week een uur in een zoutmijn vertoefden. Veel patiënten bleken baat te hebben bij deze therapie.

KUNSTMATIGE ZOUTKAMER

Omdat het voor de meeste mensen niet haalbaar is om 1 à 2 keer per week een echte zoutmijn te bezoeken, werd het idee geboren om het zoutklimaat van een zoutmijn kunstmatig na te bootsen in een afgesloten ruimte: de zoutkamer of zoutgrot. Voor de behandelingen zit er geen verschil tussen een kamer of een grot aangezien de halogenerator het zoutklimaat in de ruimte genereert.

Gedurende de laatste 15 jaar zijn er ketens van zoutkamers ontstaan over nagenoeg geheel Europa, Canada, de VS en vele andere landen. Nederland en België zijn echter, binnen Europa, een soort blinde vlek gebleven.

In Nederland bestaat het begrip Halotherapie nog bijna niet. Slechts op enkele locaties in Nederland (nabij de randstad ) zijn momenteel zoutkamers te vinden. In België wordt deze therapie vooral bij (top)sporters toegepast. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de therapie ook voor sporters een gunstige invloed kan hebben op de capaciteit van de longen. Juist bij topprestaties kan 5% meer of minder longcapaciteit van beslissende invloed zijn.

GRATIS PROEFSESSIE

Ervaar zelf de heilzame en rustgevende werking van halotherapie in een GRATIS proefsessie.

Neem hiervoor contact met ons op via:
• Telefoon 038 333 2727
• E-mail info@zoutkamer-kampen.nl

of klik hier voor ons contactformulier.
(ook voor overige informatie).

Bekijk ook eens onze videocommercial hiernaast.

Zoutkamer Kampen is aangesloten bij
Zoutkamers in Nederland

Tevens is Zoutkamer Kampen
aangesloten bij:
- Collectief Alternatieve Therapeuten
- Geschillen Alternatieve Therapeuten.ZOUTKAMER KAMPEN

Reigerweg 15
8263 BB Kampen
Tel. 038 333 2727

info@zoutkamer-kampen.nl
www.zoutkamer-kampen.nl

WhatsApp: 0630032263
(Alleen voor WhatsApp)

facebook twitter instagram


OPENINGSTIJDEN

MAANDAG :
DINSDAG :
WOENSDAG :
DONDERDAG :
VRIJDAG :
ZATERDAG :
ZONDAG :
GESLOTEN
09:00 - 20:00 uur*
12:00 - 20:00 uur*
09:00 - 20:00 uur*
12:00 - 18:00 uur*
09:00 - 11:00 uur*
GESLOTEN

* uitsluitend op afspraak

Laatste Update: 19-04-2024