halotherapie / veelgestelde-vragen
Zoutkamer Kampen

VEELGESTELDE VRAGEN

Wij hebben in het verleden al veel vragen gekregen van cliënten, zoals:

• Is halotherapie genezend?
• Hoe kan ik betalen?
• Welke kleding moet ik aan in de zoutkamer?

Als u nog vragen heeft kijk dan eerst even hier, mogelijk hebben wij al een antwoord voor u!


Wat is halotherapie

Halotherapie (ook wel zouttherapie genoemd) is het inademen van lucht waar een bepaalde dosis zout in zit. Dit zout wordt via droogverneveling met een Halogenerator in de lucht verspreid. De hoeveelheid zout in de lucht en de grote van de zoutdeeltjes worden continue gemeten en bijgestuurd. Het is een conventionele en 100% natuurlijke behandelwijze in veel landen. Echter in Nederland is deze nog relatief onbekend.

De therapie is gebaseerd op het principe van dat blootstelling aan het microklimaat binnen in een zoutmijn of grot een belangrijke rol kan spelen bij het verlichten van veel gezondheidsproblemen. Met name bij klachten aan de luchtwegen (zoals COPD, astma, bronchitis, hooikoorts) en bij huidproblemen (zoals psoriasis, eczeem) is halotherapie heel heilzaam.


Voor wie is halotherapie geschikt?

Halotherapie is geschikt voor mensen met diverse luchtweg- of huidklachten zoals COPD, astma, (chronische) bronchitis, allergische reacties zoals hooikoorts, benauwdheid op de borst, kortademigheid, infecties van de luchtwegen, longontsteking na de acute fase, (rokers) hoest, vastzittende slijm in de luchtwegen, voorhoofdsholte, neusverkoudheid, sinusitis, rhinitis, tonsillitis, griep, psoriasis, eczeem, oorontstekingen.


Is halotherapie geschikt voor kinderen?

Ja, Halotherapie is ook geschikt voor kinderen. Halotherapie is een 100% natuurlijke therapie zonder kunstmatige elementen. De behandeling is geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van 6 maanden. Kinderen reageren, in het algemeen, snel op deze therapie met goede en effectieve resultaten.


Hebben kinderen meer luchtwegproblemen dan ouderen?

Alhoewel het aantal ouderen met luchtwegproblemen stijgende is en de oorzaak hier o.a. bij de vergrijzing gezocht moet worden, hebben relatief gezien meer kinderen problemen met hun luchtwegen dan ouderen. De oorzaak hiervan is relatief eenvoudig te geven:

Organen (o.a. de longen) bij kinderen zijn tot ongeveer hun 9e levensjaar nog volop in ontwikkeling en daardoor gevoeliger voor gevolgen van vervuiling. Trilhaartjes in de luchtwegen zijn bij kinderen nog niet volgroeid waardoor hun longen minder capaciteit hebben om vervuiling "naar buiten te werken.

Kinderen zijn "kleine" mensjes en daardoor verkeren zij op een leef- en ademhalingsniveau wat dichter bij de grond is dan bij ouderen. Algemeen bekend is dat de meeste luchtvervuiling zich bevindt op lage niveaus ter hoogte van de uitlaat van auto's en minder gevoelig voor afvoer door de wind. Op deze "leefhoogte zit uw kind en daardoor hebben zij het extra zwaar te verduren. Daarom zijn de laatste 20 jaar buggy's hoger geworden.

Doordat de longen van kinderen nog niet volgroeid zijn, hebben kinderen een hoger ademhalingsritme waardoor ze juist nog meer vervuiling "naar binnen halen".

Opm. Probeer ALTIJD buitenshuis rekening te houden met de ademhalingsomstandigheden van uw kinderen.


Welke resultaten mag ik verwachten?

Door Halotherapie zal de benauwdheid (grotendeels) verdwijnen en het ademhalen makkelijker gaan waardoor de conditie van het lichaam in het algemeen verbetert, het aantal ziektedagen zal afnemen en het verhoogt je weerstand. Bij astma of kroep zullen aanvallen afnemen of soms voor langere tijd stoppen omdat het passeren van lucht door de bronchiale buizen zich weer kan normaliseren.

Bij huidaandoeningen, zoals bijvoorbeeld psoriasis en eczeem, zorgt het zout ervoor dat ontstekingen afnemen, de huid tot rust kan komen en de tijd krijgt om te herstellen.

Sinds de Tweede Wereldoorlog bevestigen artsen de eerdere bevindingen van monniken dat zouttherapie goede resultaten boekt bij veel patiënten met luchtweg- of huidaandoeningen. Duizenden patiënten zijn met goede resultaten behandeld in natuurlijke zoutmijnen in Canada, Hongarije, Polen, Roemenië, Duitsland, Rusland. Oostenrijk e.a. landen.

Na de behandeling bleken de patiënten makkelijker te ademhalen, minder benauwd te zijn, makkelijker slijm op te hoesten ed. terwijl het medicijngebruik aanzienlijk af nam. De eerste resultaten zijn merkbaar na 7-21 dagen afhankelijk van het aantal sessies per week (1 of 2)


Is halotherapie genezend?

Halotherapie geneest niet maar het verlicht klachten van luchtwegaandoeningen en huidproblemen in de meeste gevallen aanzienlijk.

Soms verdwijnen klachten voor langere tijd vrijwel helemaal. Ook werkt halotherapie preventief tegen terugkerende luchtweg- en huidklachten.


Wat is het verschil tussen halotherapie en een zoutgrot?

Halotherapie (met halogenerator) zorgt voor nabootsing van een gezond microklimaat van een submediterane zoutmijn. De Halogenerator produceert en verstuift in de zoutkamer het belangrijkste bestanddeel van halotherapie: DSA (=Dry Salt Aerosol). De waarden van het DSA (grootte deeltjes en concentratie) worden continue gemonitord in een bacterie en allergeen vrije omgeving.

Voordelen van halotherapie zijn bewezen door diverse wetenschappelijke studies. De meeste kunstmatige zoutgrotten zijn gebouwd op basis van een groot aantal natuurlijke zoutstenen in muren en vloeren. Er is geen aerosol in de in te ademen lucht en dat geeft een verhoogd risico op microbiële besmetting.

Een zoutgrot is voornamelijk gericht op ontspanningseffecten.


Is zout slecht voor mijn gezondheid?

Nee, zout is niet slecht voor onze gezondheid. Sterker nog, we kunnen niet zonder. TE VEEL zout is echter wel slecht voor onze gezondheid. In onze voedingsproducten zit vaak standaard te veel zout verwerkt.

In de zoutkamer inhaleert u slechts minimale hoeveelheden (1-10 mg/m3) aerosol zout. Een gemiddeld mens heeft ongeveer 6 gram zout per dag nodig. Dus al zou u het zout niet inhaleren maar consumeren dan blijft u nog ver onder de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

Daarnaast gebruiken wij medicinaal zout dat aan de voedselrichtlijnen voldoet.


Hoe kan ik betalen?

U kunt contant of per pin betalen.


Welke kleding moet ik aan in de zoutkamer?

Draag bij uw bezoek aan de Zoutkamer Kampen gemakkelijk en losjes zittende (vrijetijds) kleding. Om de hygiëne te waarborgen worden eventueel schoenhoezen en haarnetjes aangereikt.

Bij behandeling van huidproblemen dienen de te behandelen lichaamsdelen in direct en open contact te staan met het aerosolzout.

Op elke stoel in de zoutkamer treft u een plaid aan. U kunt deze gebruiken om u zelf te beschermen tegen mogelijke kou. In de zoutkamer is de temperatuur gemiddeld 22° Celsius maar wanneer u in slaap valt tijdens de rustgevende sessie kunt u afkoelen en is het raadzaam een plaid over uw lichaam te leggen.

Wij vragen u dringend om vooraf géén aftershave, parfum of andere geur dragende middelen te gebruiken wanneer u de zoutkamer ingaat.


Kan ik mijn schoenen aanhouden?

Ja, u kunt uw schoenen aanhouden. U krijgt bij uw bezoek aan de zoutkamer schoenhoezen en een haarnetje uitgereikt zodat wij de hygiëne in de zoutkamer kunnen waarborgen.

Draag bij voorkeur gemakkelijk zittende schoenen. Wel is het dragen van schone witte sokken in de Zoutkamer toegestaan.

GRATIS PROEFSESSIE

Ervaar zelf de heilzame en rustgevende werking van halotherapie in een GRATIS proefsessie.

Neem hiervoor contact met ons op via:
• Telefoon 038 333 2727
• E-mail info@zoutkamer-kampen.nl

of klik hier voor ons contactformulier.
(ook voor overige informatie).

Bekijk ook eens onze videocommercial hiernaast.

Zoutkamer Kampen is aangesloten bij
Zoutkamers in Nederland

Tevens is Zoutkamer Kampen
aangesloten bij:
- Collectief Alternatieve Therapeuten
- Geschillen Alternatieve Therapeuten.ZOUTKAMER KAMPEN

Reigerweg 15
8263 BB Kampen
Tel. 038 333 2727

info@zoutkamer-kampen.nl
www.zoutkamer-kampen.nl

WhatsApp: 0630032263
(Alleen voor WhatsApp)

facebook twitter instagram


OPENINGSTIJDEN

MAANDAG :
DINSDAG :
WOENSDAG :
DONDERDAG :
VRIJDAG :
ZATERDAG :
ZONDAG :
GESLOTEN
09:00 - 20:00 uur*
12:00 - 20:00 uur*
09:00 - 20:00 uur*
12:00 - 18:00 uur*
09:00 - 11:00 uur*
GESLOTEN

* uitsluitend op afspraak

Laatste Update: 04-07-2024