halotherapie / kinderen-sporters

VOOR KINDEREN

Zoutkamer Kampen Halotherapie is een 100% natuurlijke therapie zonder kunstmatige elementen. De behandeling is geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van 6 maanden. Studies tonen aan dat kinderen snel reageren op natuurlijke behandelwijzen met een aantoonbare vooruitgang.

Wetenschappelijk is het bewezen dat gemiddeld 90% van de kinderen al na slechts enkele sessies grotendeels klachtenvrij zijn. Op langere termijn is nog een verdere afname van de klachten waar te nemen en kan in veel gevallen de medicatie worden afgebouwd met ruim 25%.

Begeleiding
Bij kinderen t/m 12 jaar is de begeleiding van 1 volwassene inbegrepen bij een sessieduur van maximaal 40 minuten.

SPORTERS

Zoutkamer Kampen Halotherapie bevordert de sportprestaties. Het uithoudingsvermogen zal toenemen door een verbeterde longfunctie en het vergroot daardoor de longcapaciteit.
Halotherapie maakt dan ook steeds vaker deel uit van het trainingsprogramma van professionele sporters.

Zo integreerden in vroegere jaren nationale teams in Oost-Europa zouttherapie in hun trainingsopbouw door regelmatig te trainen in enorme ondergrondse zoutgrotten. Tegenwoordig biedt halotherapie de sporter een prima alternatief voor deze zoutgrotten door nabootsing van dit unieke microklimaat in een zoutkamer.

Het gebruik van de in onze zoutkamers toegepaste Halotherapie is onder topsporters in Nederland op dit moment nog redelijk onbekend. Echter in andere landen, bijvoorbeeld Spanje, wordt al veelvuldig gebruik gemaakt van Halotherapie ter ontspanning en verbetering van sportprestaties.

KINDEREN EN LUCHTWEGPROBLEMEN

Alhoewel het aantal ouderen met luchtwegproblemen stijgende is en de oorzaak hier o.a. bij de vergrijzing gezocht moet worden, hebben relatief gezien meer kinderen problemen met hun luchtwegen dan ouderen. De oorzaak hiervan is relatief eenvoudig te geven:

1. Organen (o.a. de longen) bij kinderen zijn tot ongeveer hun 9e levensjaar nog volop in ontwikkeling en daardoor gevoeliger voor gevolgen van vervuiling.

2. Trilhaartjes in de luchtwegen zijn bij kinderen nog niet volgroeid waardoor hun longen minder capaciteit hebben om vervuiling "naar buiten te werken.

3. Kinderen zijn "kleine" mensjes en daardoor verkeren zij op een leef- en ademhalingsniveau wat dichter bij de grond is dan bij ouderen. Algemeen bekend is dat de meeste luchtvervuiling zich bevindt op lage niveaus ter hoogte van de uitlaat van auto's en minder gevoelig voor afvoer door de wind. Op deze "leefhoogte zit uw kind en daardoor hebben zij het extra zwaar te verduren. Daarom zijn de laatste 20 jaar buggy's hoger geworden.

4. Doordat de longen van kinderen nog niet volgroeid zijn, hebben kinderen een hoger ademhalingsritme waardoor ze juist nog meer vervuiling "naar binnen halen"

SPORTERS EN LUCHTWEGPROBLEMEN

In het dagelijkse leven hoeft iemand geen last van zijn luchtwegen te hebben. Maar tijdens het sporten kan dat geheel anders zijn.

De kans op luchtwegproblemen kunnen bij het sporten worden vergroot in de volgende omstandigheden:

• Veel allergenen in de buitenlucht
• Extreme weersveranderingen
• Chloride in zwembaden
• "Vuile" lucht in sporthallen
• Koude droge omstandigheden verhogen risico op inspanningsastma
• Duursporten bij een hoog ventilatie gehalte geeft verhoogd risico op inspanningsastma

Mensen die al lijden aan een luchtwegaandoening (astma, COPD, KNO-ziekten, ARVI, allergieën, chronische verkoudheid, etc) hebben bij het sporten daar veel last van. Vaak zal men de intensiteit van sportactiviteiten dusdanig terug moeten brengen of is men genoodzaakt zelfs helemaal stoppen.

VERMINDERDE ADEMSHALINGSFUNCTIE

Een vermindering van het ademhalingsfunctie leidt tot een verlaging van de zuurstofopname in het bloed.Bij sporters kan dat de volgende gevolgen met zich mee brengen:

• Vermindering uithoudingsvermogen en prestaties
• Verhoging lactaatgehalte en aantasting spierstelsel
• Extra spierpijn na het sporten
• Verhoogde kans op uitdroging en kramp
• Langere hersteltijd na een blessure
• Hogere hartslag
• Verhoogde (spier)spanning
• Concentratievermindering
• Verhoogde kans op blessures
• Lager energieniveau
• Bijdrage aan slaapproblemen

HALOTHERAPIE VOOR SPORTERS

Sporters ademen ongeveer 10 tot 20 meer lucht in tijdens hun activiteiten dan bij normale omstandigheden. Blootstelling aan vervuilende stoffen en pollen in de lucht kunnen dan tot luchtwegproblemen leiden voor sporters die daar gevoelig voor zijn.

Halotherapie werkt als een bronchiale borstel die de luchtwegen reinigt en longen ontdoet van de aanwezige "vervuiling" en antigenen.

Bij binnensporten helpt Halotherapie de luchtwegen te reinigen van stofdeeltjes in de hal en het immuunsysteem te versterken ter voorkoming van verkoudheid of het herstel daarvan.

Naast het aanleren van de juiste ademhalingstechniek kan Halotherapie de bovengenoemde klachten nog sterker verminderen. Het is bewezen dat het inademen van droge zout aerosol helpt bij:

• Verbeteren van de algehele longfunctie
• Verbeteren werking trilharen en het slijmvlies
• Verwijderen van helder slijm uit de luchtwegen
• Verwijderen van ongewenste ingeademde deeltjes uit de longen
• Verminderen van bronchiale hyperactiviteit
• Balans krijgen en houden van vocht op het luchtwegoppervlak
• Afremmen van ontstekingen en doden van bacteriën

ZOUTTHERAPIE IS VITAMINE ZEE

Zouttherapie / Halotherapie is een natuurlijke behandelmethode waarbij medicinaal aerosolzout wordt ingeademd. Hiermee worden de symptomen van astma, zoals ontstekingen en ernstige vernauwingen van de luchtwegen, tegengegaan. Ook dood het medicinaal aerosolzout de aanwezige bacteriën en reinigt het de luchtwegen van overtollig slijm.

Zoutkamer Kampen is een complementair paramedische praktijk en is geen contactberoep.

Medicijngebruik, zoals ontstekingsremmers en luchtwegverwijders, kan vaak drastisch worden teruggebracht en zijn soms helemaal niet meer nodig. Een groot aantal astmapatiënten is na een behandeling van meerdere sessies in een Zoutkamer langdurig nagenoeg klachtenvrij.

ZOUTKAMER KAMPEN:

Zoutkamer Kampen

GRATIS PROEFSESSIE

Ervaar zelf de heilzame en rustgevende werking van halotherapie in een GRATIS proefsessie.

Neem hiervoor contact met ons op via:
• Telefoon 038 333 2727
• E-mail info@zoutkamer-kampen.nl

of klik hier voor ons contactformulier.
(ook voor overige informatie).

Bekijk ook eens onze videocommercial hiernaast.

Zoutkamer Kampen is aangesloten bij
Zoutkamers in Nederland

Tevens is Zoutkamer Kampen
aangesloten bij:
- Collectief Alternatieve Therapeuten
- Geschillen Alternatieve Therapeuten.ZOUTKAMER KAMPEN

Reigerweg 15
8263 BB Kampen
Tel. 038 333 2727

info@zoutkamer-kampen.nl
www.zoutkamer-kampen.nl

WhatsApp: 0630032263
(Alleen voor WhatsApp)

facebook twitter instagram


OPENINGSTIJDEN

MAANDAG :
DINSDAG :
WOENSDAG :
DONDERDAG :
VRIJDAG :
ZATERDAG :
ZONDAG :
GESLOTEN
09:00 - 20:00 uur*
12:00 - 20:00 uur*
09:00 - 20:00 uur*
12:00 - 18:00 uur*
09:00 - 11:00 uur*
GESLOTEN

* uitsluitend op afspraak

Laatste Update: 04-07-2024