aanvullende-diensten / buteyko-training

BUTEYKO TRAINING

Zoutkamer Kampen Ademt u gezond?

Ademen is essentieel om te leven. Zonder te ademen houden we het slechts een paar minuten vol.

Door allerlei veranderingen in ons leven en de maatschappij om ons heen, hebben wij steeds meer angst, onrust en/of stress. Door een te hoge werkdruk of steeds vaker door geen werk of vaste baan, wordt de spanning opgevoerd.

Stress is de hoofdoorzaak waardoor veel mensen verkeerd zijn gaan ademen. Sommige onderzoeken geven als resultaat, dat 75% of meer van alle mensen niet optimaal ademt.

Overmatig ademen kan leiden tot chronische hyperventilatie (CHV) en dat ligt aan de basis van meer dan 150 chronische ziekten, waaronder hoge bloeddruk, astmatische verschijnselen, chronische vermoeidheid, snurken, slecht slapen, apneu, hartkloppingen, allergieën, COPD, darmklachten, eczeem, hooikoorts, angstaanvallen, longemfyseem en niet te vergeten stress of zelfs burn-out.

Voordat u aan de Buteyko cursus begint, wilt u natuurlijk eerst weten hoe het gesteld is met de ademhaling. Hiervoor kunt u de Periodieke Ademhalings Keuring aanvragen (PAK). Daarmee krijgt u een goed beeld of de Buteyko cursus kan bijdragen aan uw gezondheid.

WAT LEERT U

Zoutkamer Kampen De Buteyko Ademhalingsmethode is een methode waarbij stap voor stap de ademhaling weer terug gebracht wordt naar de norm.

Wat leert u bij de Buteyko Ademhalingsmethode?

U leert hoe wij ademen, waarom teveel ademen de gezondheid negatief beïnvloedt en wat de rol van medicijnen daarbij is. Het belang van door de neus ademhalen wordt uitgelegd met de manieren waarmee dit bereikt kan worden. Ook 's nachts.

Diverse Buteyko ademhalingsoefeningen, waaronder een eenvoudige oefening om de neus vrij te maken en vrij te houden, worden daar toegelicht. Door het doen van de oefeningen wordt het ademhalingscentrum in de hersenen getraind, zodat het gewend raakt aan een hoger CO2-niveau in het bloed. Hierdoor verdwijnen één voor één de symptomen van de chronische hyperventilatie.

Er wordt geleerd hoe de oefeningen te gebruiken en te integreren in het dagelijkse leven. Hoe kunnen astma-aanvallen opgevangen worden? Dit komt aan de orde. U wordt geleerd om zelf op zoek te gaan naar de "lekken" in uw ademhalingssysteem en daar op een juiste manier mee om te gaan. Hoe om te gaan met reinigingsreacties tijdens het genezingsproces. Daarnaast ontvangt u advies over eventuele aanpassingen in de voeding, beweging of aspecten van de levensstijl. En... mocht het nodig zijn, dan zullen andere disciplines op het gebied van gezondheid ter sprake komen. Alles met als doel om uw gezondheid weer in eigen handen te nemen.

Zoutkamer Kampen en Buteyko

De Ademhalingsmethode van Buteyko gaat uitstekend samen met de Halotherapie (zouttherapie) bij Zoutkamer Kampen. Met enige regelmaat organiseert Zoutkamer Kampen, in samenwerking met Buteyko trainer Wim Stouwdam, workshops over Buteyko Ademhaling en Halotherapie in combinatie met een proefsessie in de Zoutkamer Kampen.

Beide methoden versterken elkaar en hebben onder andere invloed op:

• reiniging van de luchtwegen
• verbetering van de longfunctie
• vermindering van het hoesten
• verwijdering overmatig slijm
• beter slapen
• verbetering van het immuunsysteem
• verbetering van de algehele conditie

Daarnaast geeft het ontspanning en vitaliteit, ze zijn 100% natuurlijk en daardoor zonder bijwerkingen.

Het eindresultaat is uiteraard mede afhankelijk van uw eigen inzet.

Elke workshop is voor maximaal 5 personen toegankelijk. Tijdens deze combinatie van workshop en proefsessie krijgt u, aan de hand van eenvoudige oefeningen, al mogelijkheden aangereikt om zelf met uw gezondheid aan de slag te gaan.Zoutkamer Kampen

ZOUTTHERAPIE IS VITAMINE ZEE

Zouttherapie / Halotherapie is een natuurlijke behandelmethode waarbij medicinaal aerosolzout wordt ingeademd. Hiermee worden de symptomen van astma, zoals ontstekingen en ernstige vernauwingen van de luchtwegen, tegengegaan. Ook dood het medicinaal aerosolzout de aanwezige bacteriën en reinigt het de luchtwegen van overtollig slijm.

Zoutkamer Kampen is een complementair paramedische praktijk en is geen contactberoep.

Medicijngebruik, zoals ontstekingsremmers en luchtwegverwijders, kan vaak drastisch worden teruggebracht en zijn soms helemaal niet meer nodig. Een groot aantal astmapatiënten is na een behandeling van meerdere sessies in een Zoutkamer langdurig nagenoeg klachtenvrij.

ZOUTKAMER KAMPEN:

Zoutkamer Kampen

GRATIS PROEFSESSIE

Ervaar zelf de heilzame en rustgevende werking van halotherapie in een GRATIS proefsessie.

Neem hiervoor contact met ons op via:
• Telefoon 038 333 2727
• E-mail info@zoutkamer-kampen.nl

of klik hier voor ons contactformulier.
(ook voor overige informatie).

Bekijk ook eens onze videocommercial hiernaast.

Zoutkamer Kampen is aangesloten bij
Zoutkamers in Nederland

Tevens is Zoutkamer Kampen
aangesloten bij:
- Collectief Alternatieve Therapeuten
- Geschillen Alternatieve Therapeuten.ZOUTKAMER KAMPEN

Reigerweg 15
8263 BB Kampen
Tel. 038 333 2727

info@zoutkamer-kampen.nl
www.zoutkamer-kampen.nl

WhatsApp: 0630032263
(Alleen voor WhatsApp)

facebook twitter instagram


OPENINGSTIJDEN

MAANDAG :
DINSDAG :
WOENSDAG :
DONDERDAG :
VRIJDAG :
ZATERDAG :
ZONDAG :
GESLOTEN
09:00 - 20:00 uur*
12:00 - 20:00 uur*
09:00 - 20:00 uur*
12:00 - 18:00 uur*
09:00 - 11:00 uur*
GESLOTEN

* uitsluitend op afspraak

Laatste Update: 19-04-2024